HOE THON HOTELS MIRRORING GEBRUIKT OM GASTEN ZICH THUIS TE LATEN VOELEN

Door Derk Steemers

Hotels en de horeca sector bieden hun gasten al lange tijd entertainment oplossingen aan. Gasten verwachten een televisie in hun hotelkamer: zonder zou het leeg zijn. Niet elk hotel heeft echter hetzelfde perspectief op wat zo’n televisie moet bieden of wat een televisietoestel in hun hotelkamer moet bereiken. Laat staan welke technologie moet worden gebruikt om dit doel te bereiken.

Video on Demand alléén voldoet niet meer

Lieven Van Beversluys, IT-manager bij Thon Hotels Benelux, gelooft niet dat de standaard Video on Demand oplossingen nog de moeite waard zijn. Hij zegt: “wij laten onze gasten hun eigen entertainment brengen, zodat ze die van hun eigen apparaat naar één van onze televisies kunnen streamen zonder dat ze daarvoor extra apps hoeven downloaden. ”

Thon Hotels is verreweg de grootste speler in de hotelsector in Brussel. Met meer dan 1.500 kamers in de Belgische hoofdstad richt de keten zich op zakenreizigers “maar we ontvangen ook af en toe toeristen in het weekend.” Lieven Van Beversluys is verantwoordelijk voor de IT-oplossingen op hun locaties in België en Nederland. Hij is de contactpersoon als het gaat om “wifi, telefoonverbindingen, software en televisiesystemen.

Series bekijken zoals thuis

Omdat de meerderheid van hun gasten zakenreizigers zijn wil de hotelketen dat ze zich zo veel mogelijk thuis voelen. Tv-series en films maken daar deel van uit. “De meeste van onze klanten komen uit Europa dus we bieden onze gasten zoveel mogelijk kanalen vanuit elk land, maar dat is vaak niet genoeg. Ten eerste kunnen we geen commerciële tv-kanalen aanbieden en ten tweede zijn ze toch meestal gratis online beschikbaar. ”

Find out how Lieven Van Beversluys and Thon Hotels Brussels use Flowr’s mirroring and BYOD feature to create the best possible customer experience. http://bit.ly/2j9zAvc

Posted by TAKTIK on Monday, 20 November 2017

Mirroring

Lieven Van Beversluys zag deze uitdaging – klanten zich laten thuis voelen met slechts een gelimiteerd entertainment aanbod – als een kans om een nieuwe entertainment oplossing te gebruiken. “We waren op zoek naar een heel eenvoudig systeem en het moest gemakkelijk te gebruiken zijn voor de eindgebruiker. Met andere woorden, we wilden een tv met een zeer gebruiksvriendelijk menu met ten minste één tv-kanaal uit elk Europees land. Daarnaast wilden we onze gasten de mogelijkheid bieden om hun apparaten op onze tv-schermen aan te sluiten. Zodat als onze klant een smartphone heeft, ongeacht of het een iPhone of een Android is, hij zijn eigen content op onze schermen bekijken kan zonder ooit een extra app te installeren.”

Mirroring was een essentieel kenmerk voor Thon Hotels omdat de vorige oplossing niet langer voldeed aan de eisen van de gasten. “We hadden twee verschillende entertainment oplossingen, maar deze waren te complex. Hierdoor hadden we wel Video on Demand, maar we zagen in onze gegevens dat dit nauwelijks werd gebruikt, dus stopten we hiermee. Het kost te veel en het was niet langer waardevol voor onze gasten. ”

De overgang van Video on Demand naar Mirroring was een reactie op een verandering in consumentengedrag. “Tegenwoordig willen mensen echt hun eigen content streamen. Dit valt niet meer te ontkennen. Als ik naar mijn eigen kinderen kijk, dan kijken zij geen tv meer: ze streamen alles. Mensen willen niet meer op tv shows wachten. Het gedrag van de gebruikers is volledig veranderd en we moeten onze klanten iets bieden dat overeenkomt met deze nieuwe trends.”

Flowr

Thon Hotels was al langer op zoek naar een nieuwe software oplossing voor hun entertainment aanbod voordat zij contact kwamen met Flowr. “We hebben TAKTIK ontmoet dankzij een kennis van mij die van baan veranderde en kon ons nieuwe software oplossingen aanbieden die beter paste bij de doelen die wij wilden bereiken. Na de demonstratie en het ontvangen van hun offerte hebben we besloten, dat Flowr de interessantste oplossing voor ons was.”

Flowr en Thon Hotels in de toekomst

De hotelkamers van Thon in Brussel draaien nu Flowr. “De installatie verliep goed en werd zeer professioneel uitgevoerd. Het is uitzonderlijk goed gegaan, ik kan absoluut niet klagen.” Na de installatie van Flowr in Brussel zijn er al plannen om het ook op andere locaties te installeren: “Voorlopig is de oplossing alleen in Brussel geïmplementeerd, maar het staat zeker in de planning om hetzelfde te doen in onze vestigingen in Nederland.”

Als u dit artikel interessant vond, volg ons dan op LinkedIn of Facebook voor meer updates en artikelen.

RELATED CONTENT

Hoe Proximus de concurrentie voor blijft

Flowr eerste applicatie op het nieuwe Tizen platform.

Waarom IPTV zo veel meer is dan TV.