WAAROM IPTV ZO VEEL MEER IS DAN TV

door Derk Steemers

Te zien aan het aantal Google zoekopdrachten weten we dat IPTV voor de meeste consumenten een manier is om tv op hun laptop te kijken. Daarbuiten wordt er niet veel gezocht naar IPTV oplossingen. IPTV wordt over het algemeen beschouwd als een goedkoper alternatief voor kabel, maar dit is een te beperkte blik op IPTV. Het biedt veel meer mogelijkheden en kansen.

Industrieën die de afgelopen jaren hun bezoekers televisieprogramma’s hebben aangeboden kunnen het meest winnen met IPTV. Denk hierbij aan de horecasector of ziekenhuizen: deze twee sectoren hebben lange tijd hun gasten en patiënten een vorm van televisie-entertainment aangeboden. Deze sectoren hebben verwachtingen gecreëerd bij hun publiek. Verwachtingen die meegroeien met de technologische vooruitgang.

Meer dan TV

IPTV heeft duidelijke voordelen. Afgezien van minder kabels en hardware ligt het echte voordeel in iets heel anders. IPTV is als technologie verder gegroeid dan alleen televisie en kan eenvoudig worden aangepast aan de toenemende verwachtingen van gebruikers.

Omdat IPTV en smart signage oude en nieuwe media combineren is het een unieke manier om met klanten te communiceren. Het biedt televisie, Video on Demand en alles wat consumenten verwachten van hun smartphones en laptops. Deze combinatie voegt een hele nieuwe dimensie toe, doordat bedrijven en instellingen voor het eerst echt kunnen doordringen tot hun publiek.

IPTV betekent interactieve televisie

Het aantal functies en mogelijkheden om te communiceren met de kijkers is op het internet sneller gegroeid dan voor lineaire tv. Gek genoeg zijn televisieprogramma’s populairder dan ooit. Dit kan zelfs een gouden tijdperk voor tv series worden genoemd. Desalniettemin, kijkers willen tegenwoordig bepalen wanneer ze wat kijken. Voorbij zijn de dagen waar tv kanalen dicteerde welke shows op welk tijdstip zichtbaar waren. IPTV biedt gebruikers de mogelijkheid om hun eigen kijkgewoontes in te stellen. Bepaalde IPTV software oplossingen bieden gebruikers zelfs de mogelijkheid om hun eigen apparaten aan te sluiten en Netflix of Hulu op een groot scherm te bekijken.

In de afgelopen jaren is er veel geschreven over “second screen.” Hieruit blijkt dat de meerderheid van de kijkers een tweede apparaat gebruiken tijdens het tv kijken. IPTV speelt in op deze trend en kan verschillende schermen combineren in één. Gebruikers kunnen series bekijken terwijl elders op het scherm het verkeersrapport en de weersvoorspelling worden weergegeven.

De mogelijkheden om functies toe te voegen en de gebruikerservaring te verbeteren zijn vrijwel eindeloos met de juiste software.

Een nieuwe dimensie toevoegen

IPTV kan ook worden ingezet om targets en KPI’s te halen.

Door software van derden te integreren kunnen bedrijven nieuwe diensten aanbieden via de smart screens op hun locatie. Hier stopt IPTV met het aanbieden van televisie, media of content en wordt het een volledig ander kanaal.

De voordelen van dit soort integraties zijn zeer afhankelijk van de sector. Zo kunnen hotelgasten roomservice bestellen terwijl ze naar een film kijken en patiënten hun medische gegevens ten alle tijden bekijken. IPTV heeft echter een gemeenschappelijk voordeel voor alle sectoren: één enkele implementatie is nodig om elke gebruiker dezelfde service te bieden.

Dring door tot uw klanten

Digitale ervaringen kunnen connecties creëren. Door gebruikers te helpen bij het bereiken van hun doelen, creëren bedrijven en instellingen een gedeelde ervaring. In het verleden werd dit bereikt door eenvoudige entertainment opties aan te bieden, tegenwoordig zijn de verwachtingen veel hoger.

Communicatie en service zijn in meerdere sectoren producten op zich. Hier is het dan ook essentieel om een sterke relaties met de klant op te bouwen. Door keer op keer de juiste informatie te delen bouwt u de basis voor een waardevolle klantrelatie. Voor ziekenhuizen kan dit transparantie naar patiënten betekenen, terwijl hotels een zakenreis comfortabeler of persoonlijker kunnen maken.

Vandaag de dag zijn apparaten ‘smart.’ Ze moeten toegevoegde waarde brengen en ons verder helpen. Dat is precies wat Flowrs IPTV oplossing uw bezoekers biedt. Door oude met nieuwe technologieën te combineren biedt het nieuwe mogelijkheden om door te dringen tot uw publiek op een manier die aan de huidige normen voldoet.

Als u dit artikel interessant vond, volg ons dan op LinkedIn of Facebook voor meer updates en artikelen.

Meer lezen

Hoe Thon Hotels mirroring gebruikt om gasten zich thuis te laten voelen.

Het verschil tussen digital en smart signage.

Hoe Proximus de concurrentie voor blijft.